Ga naar hoofdinhoud

Nog eens 934 Duitse veehouderijbedrijven op slot

De Duitse autoriteiten hebben nog eens 934 veehouderijbedrijven op slot gezet omdat zij wellicht voer hebben ontvangen met een te hoog gehalte aan dioxines.

Lijst veevoerleveranciers

Het besluit is genomen omdat er in Damme in de deelstaat Niedersachsen nog een veevoerleverancier moest worden toegevoegd aan de lijst van bedrijven die vervuild vet in diervoeders hebben verwerkt. Varkens- en pluimveebedrijven die voer van deze leverancier hebben ontvangen mogen voorlopig geen dieren of eieren afleveren.

Verontreinigd voer uitgeleverd

In de regio Vechta, Cloppenburg, Diepholz en Osnabrück zijn 110 leghenbedrijven, 403 vleesvarkensbedrijven en 248 bedrijven met speenbiggen die voer van het bedrijf uit Damme hebben ontvangen. Alleen in de gemeente Damme zouden er al circa 40.000 vleesvarkens niet mogen worden afgeleverd. Verschillende slachterijen in de regio hebben de lijnen tijdelijk stil gelegd. De veevoerleverancier wordt er van verdacht verzwegen te hebben dat er ook verontreinigd voer is uitgeleverd. De politie heeft bij het betreffende bedrijf bewijsmateriaal in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de handelswijze van de onderneming, meldt Top Agrar op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback