Ga naar hoofdinhoud

NoPalm Ingredients wint Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022

NoPalm Ingredients heeft in de categorie Voedseltransitie de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 gewonnen. Rabobank beloont de onderneming en drie andere winnaars voor hun inzet voor een betere wereld met een bedrag van 20.000 euro en deelname aan een speciaal acceleratorprogramma.  

NoPalm Ingredients brouwt microbiële olie als alternatief voor palmolie. Zij doen dit door aardappelschillen en suikerbietenloof te fermenteren. Carin van Huët, juryvoorzitter Voedseltransitie: “Helaas wordt nog niet alle palmolie duurzaam geproduceerd. NoPalm Ingredients heeft dé oplossing om bossen, dieren en de lokale bevolking te beschermen.”

“Met het veranderen van één ingrediënt, willen zij de wereld veranderen. In slechts een jaar tijd heeft het bedrijf zichzelf internationaal op de kaart gezet en dat is bewonderenswaardig.”

Criteria

Rabobank kent de innovatieprijs sinds 2002 jaarlijks toe. Inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Met de Rabo Duurzame Innovatieprijs stimuleert de bank ondernemers te werken aan innovatieve oplossingen die impact hebben op de maatschappij en een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Winnaars

Andere winnaars in andere categorieën zijn dit jaar HoCoSto (verwarmen huizen en gebouwen met duurzame energie), Psylaris (virtual reality oplossingen voor behandeling van post-traumatische stressstoornis en angsten) en CORE (recyclen van batterijen).

In het najaar van 2022 opent de inschrijving van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023.

Lees ook: Aandeel duurzame palmolie 90 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback