Ga naar hoofdinhoud

Novus viert decennium Mintrex op EuroTier

Novus brengt op EuroTier  haar duurzame, nutritionele concepten voor veevoeding onder de aandacht. Bovendien, ter gelegenheid van het 10‐jarig bestaan van Mintrex, het gamma van hoog‐efficiënte gechelateerde organische sporenelementen, organiseert Novus verscheidene activiteiten om deze heuglijke verjaardag te vieren.

Mintrex

Op het jubileumsymposium van Novus zal Josef Kamphues, Hoofd van het Instituut Diervoeding van de Diergeneeskundige Faculteit Universiteit Hannover, spreken over het belang van sporenelementen in diervoeding. Alain Bourdonnais, van Novus Europe, legt uit: “Mintrex, gechelateerd met HMTBa ‒ methionine hydroxyanaloog, het actieve bestanddeel in Alimet voersupplement ‒ is een hoog‐biologisch beschikbare bron van koper, zink en mangaan. Onderzoek toont aan dat Mintrex meer biologisch beschikbare sporenelementen levert in de dunne darm in vergelijking met andere organische mineralen. Hoe hoger de biologische beschikbaarheid voor het dier, des te minder toevoeging vereist is in het voer waardoor eveneens minder mineralen worden uitgescheiden in het milieu.”

Avimatrix

Novus zal op EuroTier tevens nieuwe onderzoeksresultaten onthullen over de voordelen van Avimatrix, een voeroplossing voor pluimvee, op darm‐ en voetzoolgezondheid. “Avimatrix wordt geproduceerd met een gesofisticeerde technologie, genaamd Novus Premium Blend Technology” legt Sven Keller, Technical Manager Noord‐ Europa, uit. “De unieke formule van Avimatrix zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen geleidelijk over het volledige darmkanaal worden vrijgegeven voor een optimale balans van de darmflora. Dit leidt uiteindelijk tot een verbeterde productie‐efficiëntie, voornamelijk op pluimveebedrijven die met één of andere darmproblematiek kampen.”

EuroTier

EuroTier  in Hannover (Duitsland) vindt plaats van 11 tot en met 14 november. Novus is te vinden op EuroTier (Hal 14, Stand G06). Het jubileumsymposium van Novus vindt plaats op 12 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback