Ga naar hoofdinhoud

Nutreco investeert in nieuwe voerfabriek in Rusland

Nutreco investeert circa 20 miljoen euro in een nieuwe fabriek in de Russische landbouwregio Voronezh. De fabriek gaat speciaalvoer voor jonge dieren produceren en concentraten en premixen voor koeien, varkens en pluimvee.

Investering

De fabriek wordt in de eerste helft van 2012 operationeel en biedt dan werk aan vijftig medewerkers. Deze investering draagt bij aan de versterking van de marktpositie van Nutreco in Rusland. Op dit moment heeft Nutreco in Rusland een verkooporganisatie met 140 medewerkers. De omzet wordt voornamelijk behaald met importen.

Rusland

Nutreco is een van de grootste importeurs van speciaalvoer voor jonge dieren, concentraten en premixen in Rusland. Deze investering is daarom een logische vervolgstap en biedt Nutreco een goede mogelijkheid voor duurzame groei in een van de belangrijkste landbouwregio's ter wereld. De plaatselijke autoriteiten hebben verheugd gereageerd op de geplande bouw van de fabriek.

Uitbreiding

Met deze locale productielocatie voor speciaalvoer voor jongen dieren, concentraten en premixen is Nutreco in staat om haar productaanbod en omzet aan de veeteeltsector in Rusland uit te breiden. Doordat de nieuwe fabriek in de directe nabijheid van de markt gaat produceren, kan het sneller inspelen op de vraag en zullen de kosten verminderen.

Strategie

Frank Tielens, Nutreco Executive Vice-President Specialties: "De investering is volledig in lijn met de strategie van Nutreco om haar speciaalvoerposities op belangrijke wereldmarkten te versterken en zich te concentreren op geografische regio's met goede vooruitzichten op structurele, winstgevende groei. Rusland is mondiaal gezien een grote groeimarkt en heeft de ambitie om meer zelfvoorzienend te worden. De nieuwe fabriek in Rusland draagt hier aan bij."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback