Ga naar hoofdinhoud

Nutreco maakt uitkomsten AvA bekend

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van Nutreco heeft de jaarrekening 2010 vastgesteld en goedkeuring gegeven aan het voorstel om aan houders van gewone aandelen over 2010 een dividend te betalen van 1,50 euro per aandeel.

Slotdividend

Na aftrek van het interimdividend van 0,50 euro dat in augustus 2010 is uitgekeerd, bedraagt het slotdividend 1,00 euro per gewoon aandeel. Het slotdividend kan uitgekeerd worden in contanten, na aftrek van 15 procent dividendbelasting, of in gewone aandelen ten laste van de agioreserve. De uitkering in gewone aandelen is vrij van Nederlandse dividendbelasting.

Aanstelling

De AvA stemde in met Nutreco's voorstel om de heer Gosse Boon (1959) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. De aanstelling geldt voor een periode van vier jaar en gaat in per 1 april 2011. De heer Boon volgt per 1 september 2011 de heer Cees van Rijn op als CFO.

Afgetreden

Tijdens de vergadering is de heer Rob Zwartendijk afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Zwartendijk is 12 jaar lid van de Raad van Commissarissen geweest. Tijdens zijn voorzitterschap is Nutreco opgeklommen tot de top-3 van de diervoeding- en visvoerbedrijven, met een omzet van 4,9 miljard euro in 2010. Aangezien de heer Zwartendijk drie termijnen heeft gediend, kwam hij niet voor herbenoeming in aanmerking. De Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur en alle medewerkers van de Vennootschap danken de heer Zwartendijk voor zijn langdurige en waardevolle bijdrage aan de Raad van Commissarissen.

Herbenoemd

De heer Jan Maarten de Jong (1945) is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een derde termijn van vier jaar. De heer de Jong volgt de heer Zwartendijk op als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Mevrouw Herna Verhagen volgt de heer de Jong op als voorzitter van de Remuneration Committee.

Besluiten

De AvA heeft daarnaast de volgende besluiten aangenomen:
• Decharge te verlenen aan de leden van de Raad van Bestuur voor het door hen gevoerde beleid en aan de Raad van Commissarissen voor het toezicht daarop, voor zover dit beleid en toezicht uit de jaarrekening blijken;
• De benoeming van KPMG Accountants N.V. tot accountant voor de jaarrekening 2012;
• Verlenging met 18 maanden van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als bevoegd orgaan tot het uitgeven van gewone aandelen en tot het verlenen van rechten tot het nemen van gewone aandelen. Deze bevoegdheid is beperkt tot 10% van de uitstaande aandelen ten tijde van de machtiging, welk percentage wordt verhoogd tot 20% in geval van fusie of acquisitie;
• Aanwijzing van de Raad van Bestuur voor een periode van 18 maanden als bevoegd orgaan tot het beperken of uitsluiten van voorkeursrecht bij uitgifte/verlening van rechten tot het nemen van gewone aandelen;
• Machtiging van de Raad van Bestuur voor een periode van 18 maanden tot inkoop door de Vennootschap van eigen gewone aandelen, anders dan om niet, tot een maximum van 10% van het geplaatst kapitaal van de Vennootschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback