Ga naar hoofdinhoud

Nutreco neemt Tomboy Aquafeed Vietnam over

Nutreco maakte vandaag bekend dat het 100 procent van de aandelen heeft overgenomen van Tomboy Aquafeed JSC, een gerenommeerde en winstgevende Vietnamese vis- en garnalenvoeronderneming. Tomboy Aquafeed is met een nummer vier positie een toonaangevende speler op de Vietnamese garnalenmarkt. Het bedrijf investeerde onlangs in een nieuwe fabriek voor de productie van voer voor tilapia, barramundi, snapper en grouper. Tomboy heeft twee fabrieken, een in de buurt van Ho Chi Min Stad en een in de provincie Long An. Er werken ongeveer 300 mensen. De omzet bedroeg in 2009 EUR 18 miljoen.

Grote speler

Vietnam is na China en India de grootste speler ter wereld op het gebied van viskweek. Het land is een van de grootste producenten van garnalen wereldwijd. Met 3.260 kilometer kust en de Mekong Delta heeft de viskweeksector het afgelopen decennium een flinke groei door kunnen maken, eerst op het gebied van garnalen en meerval, maar later ook op het gebied van zeevissoorten. Vietnam ontwikkelt zich tot een toonaangevende producent en verwerker van gekweekte garnalen en zeevis in Azië, met een sterke nadruk op export.

Kwaliteit

Tomboy Aquafeed produceert voer van hoge kwaliteit en heeft een goede naamsbekendheid, die is gebaseerd op betrouwbaarheid, kwaliteit en klantenservice. Hun technische ondersteuning wordt door klanten goed beoordeeld en gewaardeerd. Ook beschikt het bedrijf over een goed distributienetwerk voor vis- en garnalenvoer in geheel Vietnam.

Groeistrategie

Knut Nesse, Nutreco's Executive Vice-President Aquaculture: "Skretting heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van duurzame productie van kwaliteitsvoer. Wij willen profiteren van deze positie en onze kennis, door nieuwe markten te betreden, zowel geografisch als met nieuwe vissoorten. De acquisitie van Tomboy Aquafeed is in lijn met onze groeistrategie om onze wereldwijde posities in strategische markten verder te versterken met voer voor andere soorten in de aquacultuur zoals garnaal. De overname is voor Skretting een mooie ingang op de Vietnamese markt en een goede basis voor verdere groei."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback