Ga naar hoofdinhoud

Nutreco presenteert duurzaamheidsverslag 2021

In het rapport wordt onder andere de vooruitgang in kaart gebracht die is geboekt ten opzichte van Nutreco's toezegging om tegen 2025 ontbossingsvrij te zijn in haar palm- en soja-aankopen.

Om zijn eigen vastgestelde duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken is Nutreco op de goede weg, maar tegelijkertijd is er nog veel werk te verzetten. Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag 2021 dat het bedrijf heeft gepresenteerd.

Het is naar eigen zeggen de meest transparante rapportage tot nu toe over de voortgang van het bedrijf met betrekking tot haar duurzaamheidsambities. Dit nadat het zich in 2021 heeft gericht op het creëren van robuuste en meetbare doelstellingen.

Cruciaal

“Na een belangrijk overgangsjaar, markeert de lancering van ons duurzaamheidsverslag 2021 een cruciaal moment voor Nutreco. Het benadrukt onze vastberadenheid om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken”, zegt Nutreco-directeur Fulco van Lede.

“Het gedetailleerde rapportageniveau is van cruciaal belang, aangezien een hoge mate van openheid essentieel is voor het meten en beheren van de betekenisvolle verandering die nodig is om ervoor te zorgen dat we de wereld kunnen voeden en de planeet kunnen behouden.”

Resultaten

In het rapport wordt onder andere de vooruitgang in kaart gebracht die is geboekt ten opzichte van Nutreco’s toezegging om tegen 2025 ontbossingsvrij te zijn in haar palm- en soja-aankopen. Het bedrijf zag een stijging van 4% in de aankoop van soja via een certificeringsplan met een vastgestelde afsluitdatum. Daarbij werd gebruikgemaakt van massabalans of kredieten (Klasse B). Verder zag de onderneming vorig jaar in vergelijking met 2020 een stijging van 7% in de aankoop van palmolie van klasse B.

Het niveau van gedetailleerde rapportage is volgens de onderneming van groot belang om Nutreco te helpen de voortgang te volgen, en tegelijkertijd te benadrukken hoeveel werk er nog moet worden gedaan om de doelstellingen op langere termijn te bereiken.

Lees ook: Nutreco rondt overname Deense Nutrimin af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback