Ga naar hoofdinhoud

Nutreco rondt overname Deense Nutrimin af

Het Deense Nutrimin is overgenomen door Nutreco.

Nutrimin, Deens producent van landbouwmineralen, concentraten en biggenvoer, is na goedkeuring door de Deense autoriteiten per 1 december onderdeel geworden van Nutreco’s diervoedingsdivisie Trouw Nutrition. De overname van Nutrimin geeft Trouw Nutrition verdere toegang tot Deense boerderijen in Oost-Europa en Rusland.

“We zijn op zoek geweest naar mogelijkheden om ons bedrijf uit te breiden naar de groeiende diervoedingsindustrie in Denemarken en de rest van Scandinavië. We zijn verheugd dat we Nutrimin hebben overgenomen, dat al enkele jaren klant van ons is”, zegt Nutreco COO en Trouw Nutrition-directeur Saskia Korink.

Match

“Er is een sterke match tussen onze focus op duurzame groei en de betrouwbare en klantgerichte aanpak van Nutrimin”, zegt Korink. “De klanten van Nutrimin kunnen er zeker van zijn dat ze een betrouwbare en deskundige partner in de markt blijven houden, die beproefde producten en diensten van een hoog kwaliteitsniveau levert.”

Nutrimin

Nutrimin werd opgericht in 2010. De productie werd gestart op 2 januari 2013. In november 2013 is Nutrimin FAMI QS gecertificeerd. In de jaren daarna nam de verkoop sterk toe en werd Nutrimin de op twee na grootste leverancier van premix op de Deense markt. Ongeveer 40% van de totale productie wordt verkocht voor export.

Continuïteit

“Nutrimin heeft altijd gewerkt om een duurzaam levensvatbaar alternatief te bieden voor de Deense diervoedingsindustrie. Door deze overname houden onze klanten een betrouwbare partner met een sterke focus op innovatie”, zegt voormalig eigenaar en huidig verkoopdirecteur van Nutrimin Torben Nielsen. “Ik zal nauw betrokken blijven bij het aanbieden van ons verbeterde portfolio van kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen aan onze klanten. Door deel uit te maken van Trouw Nutrition, blijven we bijdragen aan de toekomst van de Deense landbouw.”

Lees ook: Fulco van Lede nieuwe topman Nutreco

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback