Ga naar hoofdinhoud

NVP roept op tot samenwerking

De NVP benadrukt het belang van belangenbehartiging in de keten.

“De belangenbehartiging van de pluimveehouders in Nederland is hard nodig. Samen werken we met feiten en goede argumenten aan een vitale toekomst waarbij we goed samenwerken met LTO en NOP”, aldus Hennie de Haan, voorzitter Nederlandse Vereniging van Pluimveehouders (NVP).

Krachtenbundeling

De Haan benadrukte het belang van krachtenbundeling in de keten. De NVP-voorzitter roept pluimveehouders op lid te worden van een belangenbehartiger. “Alleen dan kunnen we gezamenlijk professioneel de belangen behartigen en één geluid in Den Haag en Brussel te laten horen.”

De pluimveesector denkt na over verdere verduurzaming. Een goed onderbouwde kringloopvisie met duidelijke doelen moet kaders geven voor de toekomst van de volgende generatie pluimveehouders. Die onderbouwing en duidelijkheid ontbreken nu en hebben het vertrouwen in de overheid aangetast, constateert de NVP. “Het is belangrijk dat hierin verandering komt. Daarvoor blijven we ons inzetten, want vertrouwen is de basis voor vruchtbare samenwerking en succes.”

Verduurzamen

“Verduurzamen is een taak van de hele keten. Boeren kunnen dit niet alleen. Alle ketenpartners, waarvan de overheid er ook een is, moeten werken aan verduurzaming. Inzicht in effectiviteit van eigen handelen, een gelijk speelveld en ruimte om te ondernemen zijn voorwaarden voor een haalbaar verdienvermogen in de kringlooplandbouw”, aldus Hester Maij, voormalig voorzitter Taskforce Verdienvermogen en director public & quality affairs bij Friesland Campina, tijdens de NVP-ledenvergadering.

“Vertrouwen, kennis delen en samenwerken zijn de basis voor verdere verduurzaming en een beter verdienmodel”, schetste Marcel Kuijpers, die samen met zijn familie het eigen korte ketenconcept ‘De Kloeke Kip’ heeft opgezet. “Kennis delen, vertrouwen en plezier hebben in wat je doet, zijn hiervoor de basis geweest”, aldus Kuijpers.

Vertrouwen

Met vertrouwen in de toekomst en de focus op betere verdienmodellen gaat NVP vol energie verder op de ingeslagen weg om de belangen van de pluimveehouders te behartigen. De pluimveehouderij loopt voorop in verduurzaming en speelt in op wensen van de samenleving, maar dat kan alleen als daar ook een reële beloning tegenover staat.

Lees ook: Nieuw lectoraat Precisievoeding en duurzame pluimveehouderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback