Ga naar hoofdinhoud

Omzetdaling Nutreco 8,7 procent

Met een omzet van 4.511,7 miljoen euro rapporteert Nutreco een daling van 431,4 miljoen euro oftewel 8,7% in vergelijking met 2008. Een prijsdaling door lagere grondstoffenprijzen is hiervan mede de oorzaak.

Mengvoer Europa

De omzet van Mengvoer Europa was 269,8 miljoen euro lager dan in 2008 (-22,1%). Hiervan werd 17,3% veroorzaakt door het doorberekenen van lagere graan- en sojaprijzen in de verkoopprijzen.
De mengvoeractiviteiten in Nederland hebben aan het begin van het jaar een verlies geleden en er werden maatregelen getroffen om de winstgevendheid te herstellen. In Spanje zijn de pluimveeactiviteiten weer winstgevend, dankzij goede pluimveeprijzen en lagere voerkosten.

Premix- en speciaalvoer

Bij Premix en speciaalvoer is er een afname van de omzet met 6,4% tot ruim 1 miljard euro in vergelijking met 2008. Het volume nam met 5,6% af. In 2008 was sprake van een voorraadopbouw van de producten bij afnemers. Deze werd gevolgd door een voorraadvermindering in 2009. De volumes werden bovendien beïnvloed door de wereldwijde economische crisis, hoewel in de tweede helft van 2009 van een herstel van het volume sprake was. De prijzen lagen gemiddeld 1,4% hoger en de impact van acquisities was 2,1%. Het wisselkoerseffect was -4,3%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback