Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar aanpak hittestress varkens en pluimvee

Wageningen University & Research (WUR), Universiteit Utrecht en vijf bedrijven waaronder Adisseo, Elanco en Trouw Nutrition, doen in een gezamenlijk PPS-project onderzoek naar de aanpak van de gevolgen van hittestress in de varkens- en pluimveehouderij. Dat meldt WUR.

De verwachte klimaatverandering kan langdurige periodes van hitte veroorzaken in West-Europa, waar de varkens- en pluimveehouderij onvoldoende op zijn aangepast. Hittestress kan gezondheid en welzijn van de dieren verstoren, uitval van dieren verhogen en verlies van grondstoffen en nutriënten vergroten.

Beter welzijn in warme periode

Daarom is een onderbouwde aanpak nodig om gezondheid en welzijn van dieren in periodes van hittestress te verbeteren en daarmee ook de acceptatie van de dierhouderij te ondersteunen. Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en vijf bedrijven (Adisseo, Cobb, Elanco, Metex Noovistago en Trouw Nutrition) hebben besloten dit probleem gezamenlijk in een PPS project aan te pakken.

Fysiologische effecten beter begrijpen

Het project is erop gericht de fysiologische effecten van hittestress bij varkens en pluimvee beter te begrijpen, biomarkers voor onderzoek en praktische toepassing te vinden en interventies te ontwikkelen om de gevolgen van hittestress te bestrijden.

Om dit te bereiken omvat het project zowel diepgaande wetenschappelijke studies als praktische validatie, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de expertise en de faciliteiten van de project partners.

https://www.demolenaar.nl/nieuws/voorkomen-hittestress-80-cent-extra-per/19182/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback