Ga naar hoofdinhoud

Open dag vernieuwde proeffabriek Feed Design Lab

De proeffabriek van Feed Design Lab is dankzij de inzet van 18 partnerbedrijven volledig vernieuwd.

Feed Design Lab organiseert opent 16 september de deuren voor de diervoersector. Deze dag is er gelegenheid kennis te maken met de vernieuwde opzet van de proeffabriek.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor testen met voer en ingredienten zijn de afgelopen periode uitgebreid. De proeffabriek heeft een metamorfose ondergaan om de faciliteiten beter af te stemmen op de wensen van de praktijk. Maar liefst 18 van de inmiddels 115 partnerbedrijven en kennisinstelling die zich hebben verbonden aan Feed Design Lab, werkten mee aan de verbouwing en aanpassing van het Feed Design Lab.

Inmiddels weten bedrijven uit de hele wereld de proeffaciliteiten in Wanssum te vinden. De fabriek van Feed Design Lab wordt benut voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen en productietechnieken. Daarnaast biedt de locatie in Wanssum mogelijkheden om trainingen te organiseren.

Circulair

Feed Design Lab zet zich bovendien actief in als centrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie. “Denk daarbij aan het toepassen van circulaire grondstoffen of het verbeteren van de CO2 voetafdruk”, legt directeur Trudy van Megen uit.

Aanmelden

Belangstellenden zijn op 16 september welkom van 13.00 tot 20.00 uur. Aanmelden voor de open dag is verplicht. Dit kan tot 13 september via het aanmeldformulier op de website van Feed Design Lab, https://feeddesignlab.nl/open-dag/.

Mocht daartoe aanleiding zijn, dan worden aangemelde belangstellenden door Feed Design Lab via de mail geïnformeerd over gepaste maatregelen met het oog op corona.

Lees ook: Vernieuwde proeffabriek Feed Design Lab

of het artikel over de vernieuwde fabriek in De Molenaar nr. 17 (2020), gratis voor abonnees na inlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback