Ga naar hoofdinhoud

Overname Janssen Animal Health

Janssen Pharmaceutica NV heeft aangekondigd dat het een bindend bod heeft ontvangen van Elanco, een afdeling van Eli Lilly and Company voor de overname van de activiteiten van Janssen Animal Health.

Elanco

Elanco is een bedrijf dat in meer dan 75 landen producten ontwikkelt en op de markt brengt om de gezondheid van dieren en de eiwitproductie te verbeteren.

Overname

Volgens de voorwaarden van het bod zou Elanco producten, productievergunningen, distributierechten en de bestaande contractenportefeuille overnemen, net als hieraan verbonden intellectuele eigendomsrechten en vergunningen voor het in de handel brengen. De werknemers, die actief zijn in 11 verschillende landen, zouden overgaan naar Elanco ter ondersteuning van een aanzienlijk uitgebreide productenportefeuille. De financiële voorwaarden van het bod zijn niet bekend gemaakt.

Reden

Tom Heuyman, afgevaardigd bestuurder van Janssen Pharmaceutica maakt duidelijk waarom de overname plaatsvindt. "Onze activiteiten op het vlak van diergeneeskunde zijn relevant, maar maken geen deel meer uit van onze huidige strategische kernactiviteiten."

Bron: Janssen Pharmaceutica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback