Ga naar hoofdinhoud

Patrick Vanden Avenne verkozen tot voorzitter Fefac

Op de jaarlijkse algemene vergadering van Fefac is de heer Patrick Vanden Avenne, tot april vorig jaar voorzitter van Bemefa, en bedrijfsleider van Vanden Avenne-Ooigem, verkozen tot nieuwe voorzitter van Fefac en dit voor een periode van drie jaar. De verkiezing vond plaats voorafgaand aan het meerdaags Fefac-congres in Hamburg. Patrick Van den Avenne was de enige kandidaat om de huidige voorzitter Pedro Corrêa de Barros op te volgen. De Belgische mengvoedersector is uiteraard trots dat een Belg de komende drie jaar de honneurs mag waarnemen op Europees vlak.

Speerpunten

Voor Bemefa bestaat er geen twijfel over dat Patrick Vanden Avenne deze rol met evenveel verve zal vervullen als bij Bemefa. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog onder meer de aanzet tot duurzame soja, het elektronisch voorschrift en de lancering van Eufetec.
Naar aanleiding van zijn verkiezing verduidelijkte Vanden Avenne de speerpunten van zijn Europees beleid. De nieuwe voorzitter van Fefac bouwt zijn beleidsvisie rond vier beschouwingen: verhoging van het aantal leden, het aanbieden van nieuwe diensten, het sluiten van strategische allianties, samenwerking met de leaders of industry.

Fefac

Fefac mocht recentelijk enkele nieuwe leden verwelkomen (de mengvoederfederaties van Rusland, Turkije Kroatië en Servië) maar daar zal het niet bij blijven. Ook in de toekomst zal Fefac ernaar streven om zoveel mogelijk Europese landen in de gelederen op te nemen. Een voorbeeld van nieuwe dienstverlening is de Research & Development die via Eufetec zal worden aangeboden, met als eerste realisatie een opleidingspakket. Op het gebied van samenwerking zal de dialoog met de voedingsindustrie, de grootdistributie, de landbouworganisaties en eveneens met de NGO's worden geïntensiveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback