Ga naar hoofdinhoud

PDV start wekelijkse berichtgeving RASFF-meldingen

Met ingang van 30 augustus 2010, plaatst het PDV iedere maandag een bericht op haar website met de RASFF meldingen voor diervoeders van de voorafgaande week.

Waarschuwing

In de Algemene Levensmiddelen Verordening (Vo. (EG) nr. 178/2002) is vastgelegd dat er een systeem voor snelle waarschuwingen moet komen en dat exploitanten van diervoederbedrijven de bevoegde autoriteit moeten informeren indien zij kennis hebben van diervoeders die niet voldoen aan de voeder-/voedselveiligheidsvoorschriften. Ook als een exploitant sterke vermoedens heeft dat een diervoeder onveilig is moet de bevoegde autoriteit, de VWA, worden geïnformeerd. In de Meldwijzer levensmiddelen en diervoeders geeft de VWA aan wanneer een onveilig diervoeder moet worden gemeld en wanneer niet.

RASFF

Meldingen van de diverse bevoegde autoriteiten in de lidstaten, van de Commissie en van EFSA, worden verzameld en na een beoordeling geplaatst in het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) een interactieve database met meldingen van onveilige diervoeders en levensmiddelen. Via deze database kan iedereen inzien voor welke producten er meldingen zijn uitgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback