Ga naar hoofdinhoud

Poolse bedrijven bij GMP+ Feed Safety Assurance

Vanaf 15 december communiceert GMP+ International ook in het Pools. Op de website www.gmpplus.org is informatie in het Pools te raadplegen. De introductie van de vierde werktaal markeert de groei van het aantal bedrijven dat in Polen gecertificeerd is voor het GMP+ Feed Safety Assurance scheme.

Groei

Medio december waren in totaal circa 350 Poolse bedrijven bij het diervoederveiligheidscertificaat aangesloten. Alleen in Duitsland en Nederland zijn er meer deelnemers. Sinds medio dit jaar is in Polen sprake van een groei met bijna 10 procent.

Belangstelling

In Polen neemt de belangstelling voor veilig voedsel toe. "De diervoederketen speelt er op in en sluit zich liever aan bij een al bestaand, internationaal opererend certificatieschema dan een eigen schema te ontwikkelen", zegt directeur Johan den Hartog van GMP+ International. Ook speelt mee dat de Poolse diervoederketen meer internationaal is georiënteerd, mede door overname van Poolse bedrijven door buitenlandse ondernemingen. Bij afname van en levering aan bedrijven in alle buurlanden kunnen ze daarbij zaken doen met andere GMP+ FSA gecertificeerde bedrijven.

Transporteurs

Transporteurs vormen momenteel de grootste groep deelnemers aan het GMP+ Feed Safety Assurance scheme in Polen. Het gaat om ruim 155 binnenvaartschepen en bijna 140 bedrijven uit het wegtransport. Daarnaast zijn er ruim 50 bedrijven actief bezig met productie, op- en overslag en handel. Deze en potentieel nieuwe deelnemers kunnen nu eenvoudiger wegwijs worden in de documenten die behoren bij het GMP+ FSA scheme. Overigens geldt voor de Poolse versie net als die in andere talen, dat de documenten in het Engels leidend en bindend blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback