Ga naar hoofdinhoud

Prestatieverlies bij paarden voorkomen met sportdrank

Equana Healthy Horse Hydration in zakjes

Sportwetenschappers hebben in samenwerking met HAS Den Bosch en NHB Noord-Brabant, een sportdrank ontwikkeld voor intensief sportende paarden. De sportdrank, Equana Healthy Horse Hydration, helpt om snel energie te leveren en bevat mineralen, vitaminen en aminozuren om verliezen aan te vullen en de opname van vocht door het lichaam te bevorderen.

Vochtopname

“Intensief sportende paarden moeten ongeveer vijftig liter per dag drinken. Doen ze dat niet dat kan hun sportprestatie met dertig procent afnemen”, stellen de onderzoekers. “Omdat het dorstgevoel bij paarden door sporten afneemt, hebben sportwetenschappers in samenwerking met HAS Den Bosch en NHB Noord-Brabant een sportdrank ontwikkeld die paarden beter laat drinken en sneller laat herstellen tijdens een intensieve training, recreatie, wedstrijd of reizen en warm weer.

Sportdrank

Uit een afhankelijk onderzoek blijkt dat Equana Healthy Horse Hydration paarden na inspanning meer laat drinken. “Dat komt door de geur van groene appels, waarvan is bewezen dat dit het dorstgevoel bij paarden stimuleert”, stellen de onderzoekers.  De sportdrank bevat koolhydraten, die snel energie leveren. De drank bevat daarnaast mineralen, vitaminen en aminozuren. “In de paardensport worden al vaker elektrolytenmixen gebruikt die aan het voer worden toegevoegd. Het voordeel van Equana sportdrank is dat het vocht aanvult en dat elektrolyten sneller worden opgenomen. Het voer hoeft namelijk niet eerst verteerd te worden. Bij paarden die intensief worden getraind en regelmatig prestaties moeten leveren, is het snel herstellen van de vochtbalans belangrijk.  “Voor een goede gezondheid en goede conditie is het belangrijk om verloren eiwitten, mineralen en koolhydraten snel aan te vullen. Daardoor kan vocht worden opgenomen en kunnen spieren zich herstellen en ontwikkelen”, laten de onderzoekers weten.  De sportdrank  is in poedervorm verkrijgbaar en kan in een volle emmer water worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback