Ga naar hoofdinhoud

Protiwanze vanaf vandaag leverbaar

Protiwanze, het tarwegistconcentraat afkomstig van de ethanolfabriek in het Belgische Wanze, is vanaf vandaag leverbaar.

De ethanolfabriek Biowanze produceert sinds begin dit jaar ethanol. Het afgelopen half jaar is vooral benut om het productieproces te optimaliseren en alle processtappen volledig in de vingers te krijgen. In Wanze worden naast ethanol ook tarwegluten en het tarwegistconcentraat Protiwanze geproduceerd. De tarwegluten worden voorlopig afgezet in visvoer en petfood, maar zijn 'food grade'. Producent Biowanze verwacht op korte termijn dat deze gluten ook hun weg vinden in de humane voeding.
Het tarwegistconcentraat dat de afgelopen maanden is geproduceerd, werd al verkocht als diervoeder. Nu het proces dusdanig is geoptimaliseerd, dat het tarwegistconcentraat voldoet aan de vooraf opgegeven specificaties wordt het product onder de merknaam Protiwanze aangeboden op de diervoedermarkt. Protiwanze is vanaf vandaag leverbaar. De Nederlandse bedrijven Hedimix en Beuker zijn verantwoordelijk voor de verkoop en levering in de Benelux en Duitsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback