Ga naar hoofdinhoud

Protix haalt 50 miljoen euro op voor internationale groei

De productiefaciliteit van Protix in Nederland. Foto: Protix

Protix heeft 50 miljoen euro opgehaald aan eigen vermogen voor internationale groei. Het bedrijf zal het kapitaal gebruiken voor verdere internationale expansie en baanbrekende R&D. De succesvolle kapitaalwerving benadrukt volgens de onderneming de leidende positie van Protix in de snelgroeiende insecten-ingrediëntenmarkt.

Impactbeleggers European Circular Bioeconomy Fund (ECBF), BNP Paribas, de Prince Albert II Foundation en The Good Investors stappen in het groeiplan van Protix, wereldwijd marktleider in ingrediënten op basis van insecten. Deze nieuwe financiering wordt ook ondersteund door de bestaande aandeelhouders Aqua-Spark, Rabo Investments en Invest-NL.

Groeifase

Als bedrijf heeft Protix naar eigen zeggen zijn weerbaarheid bewezen en produceert het op een commerciële en industriële schaal. De volgende groeifase van Protix staat in het teken van wereldwijde uitbreiding, het bouwen van nieuwe faciliteiten en het vergroten van de capaciteit.

Exponentiële groei

“We zijn erg blij om zo’n impactgerichte groep investeerders te verwelkomen die onze missie ondersteunt om het voedselsysteem weer in balans te brengen met de natuur”, zegt oprichter en Protix-directeur Kees Aarts.

“Hun steun markeert een spannende volgende stap voor 2022 na een gedenkwaardig 2021, toen we commercieel succes realiseerden, een succesvol insectenkweekprogramma voltooiden en onze organisatie versterkten met nieuw talent op sleutelposities. De aanhoudende interesse van zowel financiële instellingen als impactbeleggers versterkt onze stapsgewijze aanpak om ons bedrijf op te schalen. Dit is een belangrijke stap naar verdere exponentiële groei.”

Lees ook: Protix meest impactvolle groeier 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback