Ga naar hoofdinhoud

Protix meest impactvolle groeier 2021

Foto: Protix

Protix heeft de prijs gewonnen voor meest impactvolle groeier in 2021. Het bedrijf wint de prijs vanwege haar vooruitstrevende rol in voedselverduurzaming.

Protix heeft een volledig geautomatiseerd productieproces ontwikkeld waarbij op efficiënte wijze, met voedselresten als grondstof, duurzame ingrediënten worden ontwikkeld uit insecten. De prijs is een initiatief van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en NLgroeit.

NLgroeit publiceert in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelst groeiende Nederlandse bedrijven.

Impactvol

Naast een award voor het snelst groeiende bedrijf uit de lijst, werd dit jaar ook de meest impactvolle groeier benoemd. Voor deze categorie worden bedrijven beoordeeld op de bijdrage aan een duurzame samenleving, de innovativiteit van het bedrijf en of er ook daadwerkelijk resultaten zijn behaald.

Eiwittransitie

Protix heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de drijvende krachten achter de eiwittransitie en verduurzaming van de diervoeding. Door op een hoogwaardige manier insecten te kweken voor de winning van duurzame eiwitten en vetten kan de meest impactvolle groeier van 2021 verspilling tegengaan, de biodiversiteit beschermen en nieuwe stappen zetten richting een circulair voedingssysteem.

Kees Aarts, CEO en oprichter: “De impact die wij willen maken is dezelfde als die van de energietransitie, van fossiel naar renewables. Er gebeurt heel veel in de voedingswereld, ons bord wordt steeds rijker en diverser. Maar het gaat uiteindelijk om het voer aan de dieren en de grondstoffen voor planten.”

Voedseltransitie

“Net als in de energietransitie hebben we niets aan elektrische auto’s als de energiebron niet verandert”, zegt Aarts. “Zo is dat ook met ons bord. Hoe ons eten gemaakt wordt en waar de ingrediënten voor dier en plant vandaan komen is bepalend voor de voedseltransitie. Met Protix versnellen wij die transitie door middel van duurzame en circulaire ingrediënten op basis van insecten.”

Lees ook: Protix meest innovatieve bedrijf van Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback