Ga naar hoofdinhoud

Provimi samenwerking met SAP en Capgemini

Provimi stroomlijnt de financiële en logistieke activiteiten van 80 vestigingen in 30 landen met behulp van SAP software. De oplossing wordt geïmplementeerd door Capgemini Nederland en zal worden beheerd door Capgemini Outsourcing. De implementatie zal Provimi's transformatie ondersteunen van een gedecentraliseerde organisatie naar één, op wereldschaal opererende en samenwerkende onderneming. Vestigingen van Provimi in de Verenigde Staten, Canada en Nederland zijn als eerste overgegaan op SAP, gevolgd in december 2009 door locaties in Spanje en Portugal. Op dit moment vindt de implementatie van SAP plaats in de vestigingen van Provimi in Latijns-Amerika.

Provimi

Provimi zag mogelijkheden om de interne samenwerking verder te verbeteren. Voorheen werkten locale vestigingen van het bedrijf over de hele wereld met verschillende IT-systemen. Provimi stond voor de uitdaging om voor meer cohesie binnen het bedrijf te zorgen en het overkoepelende management in één klap volledig inzicht te verschaffen in bedrijfsgegevens zoals cashflow, financiële resultaten en operationele doelstellingen. Om activiteiten te stroomlijnen, lanceerde Provimi in 2008 haar ‘One Provimi' strategie, dat ook de introductie van een nieuwe IT-omgeving inhield. Dankzij een gedetailleerde programmaplanning, zijn veel landen al gestart met het gebruik van SAP.

SAP software

Emiel van Schaik, Senior Vice President Manufacturing en Consumer Industries bij SAP vertelt: "De SAP software zorgt voor een goede stroomlijning van de bedrijfsprocessen en tevens voor een sterke verbetering van de interne rapportage bij Provimi. Hierdoor wordt het mogelijk voor het bedrijf om de prestaties van de afzonderlijke productielocaties te analyseren en vergelijken. Provimi kan nu ook grensoverschrijdend bekijken waar winstmarges te verbeteren zijn. Dankzij SAP Enterprise Resource Planning wordt een integraal bedrijfsmodel gecreëerd dat ook bij uitbreiding naar nieuwe markten geïmplementeerd kan worden."

Workshop

Om een effectieve implementatie van het programma te bewerkstelligen en de eigen medewerkers bij het programma te betrekken, organiseerde Provimi in 2009 een twee weken durende workshop. Marcel Crince, CFO bij Provimi vertelt: "Vanaf dag één hebben de lokale management teams zich achter de keuze geschaard. Het is inspirerend om te zien dat de gehele organisatie inziet dat deze implementatie dé manier is om verder te komen. Wij zien nu al de resultaten van de eerste implementaties en kijken uit naar het moment dat heel Provimi gebruikmaakt van de nieuwe IT-omgeving."
Provimi's CIO Arthur van de Poll vervolgt: "SAP speelt nu een grote rol in onze enterprise architectuur. Door het goed configureerbare modulaire raamwerk kan Provimi voldoen aan zowel internationale eisen als aan locale uitzonderingen daarop. Gecombineerd met solide integratietools zoals Netweaver Process Integrator, kan Provimi productiecontrole- en legacy systemen onderling verbinden, alsmede andere bedrijfskritische componenten ter ondersteuning van de business."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback