Ga naar hoofdinhoud

Provimi verkoopt divisie huisdiervoeders

De Provimi-Group verkoopt de huisdiervoederafdeling Provimi Pet Food aan de firma Advent International. Binnen twee maanden moet de transactie met een waarde van 188 miljoen euro rond zijn.

Leider

Provimi is Europees leider in huisdiervoeders, met een totale verkoop van 236 miljoen in 2010 en rond de 1000 werknemers. PPF bedient klanten in 27 landen vanuit 8 locaties in Europa. Advent International onderschrijft de groeiambities van het bedrijf en zal kansen in nieuwe markten en nieuwe producten onderzoeken.

Groei

Bij Provimi stond de productie van huisdiervoeders los van de diervoederproductie, die de kern van de werkzaamheden vormt. Provimi wil zich na de verkoop volledig concentreren op de extensieve groeimogelijkheden in de diervoederindustrie. Ton van der Laan, bestuursvoorzitter van Provimi, is blij dat Advent International plannen heeft om te investeren in de groei van het bedrijf. "Provimi Pet Food heeft veel groeimogelijkheden en ambities, die kunnen het beste ondersteund worden door een nieuwe eigenaar."

Voltooid

"Met de verkoop van de divisie huisdiervoeders is het proces dat startte met het afstoten van de afdeling visvoeders, voltooid", aldus Van der Laan. Provimi gaat zich nu weer volledig richten op de voederproductie voor varkens, pluimvee en herkauwers. Deze activiteiten zijn al substantieel uitgebreid door aquisitie in Colombia, Mexico en door groei in Brazilië, Rusland en Azië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback