Ga naar hoofdinhoud

Provimi verwacht verdere groei in 2010

Provimi heeft in het vierde kwartaal van 2009 een groei van 10% gerealiseerd t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2008. Daarnaast heeft Provimi de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding van de fabriek in Rotterdam.

Productielijnen 

Provimi beschikt door de uitbreiding op dit moment over zes gescheiden productielijnen. "Dat stelt ons in staat om te voldoen aan de steeds grotere vraag naar producten in Micrum structuur en kunnen we microgranulaten produceren. Op deze manier kunnen we nog beter voldoen aan klantspecifieke wensen", aldus Yoram Knoop, Algemeen Directeur Provimi.

Micrum

Micrum is een free-flowing mini-kruimeltje met een luchtige, sponsachtige structuur dat snel water opneemt. Micrum heeft typische meel voordelen, zoals gelijkmatig over de dag verdeelde voeropname, gelijkmatige vertering en daardoor veiligheid. Tevens heeft het de voordelen van een korrel, zoals loopeigenschappen, minder stof in de stal, geen ontmenging en een makkelijkere vertering door ontsluitingseffecten. Micrum voeders hebben als bijkomend voordeel voor brijvoedering dat ze oplossen in water en veel minder uitzakken dan traditionele voeders.

Microgranulaten

De Rupromin microgranulaten zijn stofvrije mineralen die garant staan voor een goede opname, eenvoudige dosering, minder verlies en menging in de voermengwagen.
Door de uitbreiding van de fabriek is Provimi in staat om te voldoen aan nieuwe wetgeving met betrekking tot versleping en kunnen ze garanties afgeven, bijvoorbeeld voor de productie van petfoodpremixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback