Ga naar hoofdinhoud

Provimi ziet aanzienlijke groeimogelijkheden

De Provimi Group realiseerde in het jaar 2010 een sterk financieel resultaat, zo blijkt uit de jaarcijfers. Provimi ziet aanzienlijke groeimogelijkheden. "De volgende fase van onze strategie is versnelling van onze groei en afdwingen van ons leiderschap in de markt", aldus Ton van der Laan van Provimi.

Groeiende omzet

De totale omzet van Provimi in 2010 groeide 10,8 procent tot 1,615 miljoen euro. De winst voor belastingen, afschrijvingen en goodwill steeg 19,6 procent tot 154,2 miljoen euro. De bruto marge steeg 8,2 procent naar 461 miljoen euro.
Dit zijn de cijfers exclusief huisdiervoeders, gezien de afdeling huisdiervoeders onlangs is verkocht.

Sterke prestaties

Ton van der Laan, Group Chief Executive Officer bij Provimi: "Dit zijn uitstekende resultaten, grotendeels gedreven door onze sterke prestaties in hoge groeiregio's, zoals Latijns-Amerika, Rusland en Azië. We zien grote mogelijkheden in deze gebieden voor de toekomst. Ons vermogen om superieure nutritionele oplossingen te bieden aan onze klanten, positioneert onszelf strategisch in het centrum van de waardeketen en levert bovendien concurrentievoordeel aan de Groep."

Duidelijke strategie

Provimi heeft een duidelijke strategie om te focussen op haar kernactiviteiten diervoeding. "Er zijn aanzienlijke groeimogelijkheden in de snel groeiende opkomende markten voor onze dierlijke nutritionele activiteiten, gedreven door de stijging van de eiwitconsumptie. We blijven gericht op het uitbreiden van onze aanwezigheid in deze regio's", aldus Van der Laan. "Onze sterke mondiale marktposities en de aanhoudende focus op innovatie leveren reële waarde naar onze klanten. Daarnaast biedt het een goed platform om duurzame rendabele groei in de komende jaren te leveren. De volgende fase van onze strategie is versnelling van onze groei en afdwingen van ons leiderschap in de markt. "

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback