Ga naar hoofdinhoud

PVV en PPE zetten project Verankering arbeid voort

PVV en PPE zetten het project 'Verankering arbeid' voort. Doel van het project is om arbeid binnen de productschappen beter op de kaart te zetten en de schappen op het gebied van arbeid beter samen te laten werken.

Investeren

Blijvend aandacht voor arbeid betekent verder investeren. Daarom hebben de besturen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) en Pluimvee en Eieren (PPE) besloten het project voort te zetten voor een periode van vier jaar. Het in 2006 gestarte project verankering arbeid is door de vakbonden samen met het college van voorzitters van de productschappen geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie is de conclusie getrokken dat er goede resultaten zijn behaald.

Inzicht

Er is een nieuwsbrief arbeid ontwikkeld en via sectoranalyses wordt een beter inzicht verkregen in de arbeidsmarkt in de Agrifood sectoren. Er is een arbeidsmarktconferentie voor de Agrifood sectoren georganiseerd en de minister van LNV heeft met de productschappen een convenant gesloten rond arbeidsmarkt en opleidingen. Ook is de betrokkenheid van vakbonden in de besturen over de gehele linie gezien toegenomen en de PBO adviseurs van die bonden hebben daaraan een positieve bijdrage geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback