Ga naar hoofdinhoud

Record resultaat boekjaar C.L.V. De Samenwerking

Coöperatie De Samenwerking heeft over het boekjaar van mei 2009 tot april 2010 een record resultaat geboekt van 799.100 euro. Dit resultaat is tot stand gekomen door relatief goede verkopen op de verschillende onderdelen, een goed inkoopbeleid en kostenbewust opereren.

Begroting

Dit alles zorgde ervoor dat het resultaat ruim boven de begroting is uitgekomen. De omzet mengvoeders was circa 3 procent lager, met name door de uitstekende ruwvoerpositie van de melkveehouders. De Welkoopwinkel zette 3 procent minder om door langdurige werkzaamheden aan onze toevoerweg. De andere activiteiten lieten een sterke omzetgroei zien: meststoffen plus 16 procent, ruwvoeders plus 14 procent en boerenartikelen een 23 procent hogere omzet.

Presentatie

De komende weken zal De Samenwerking uit Haastrecht de resultaten van het boekjaar in twee voorvergaderingen presenteren aan haar leden. Op 8 oktober wordt de Algemene Vergadering in De Meern gehouden, waar het Jaarverslag en het Financieel Verslag ter goedkeuring aan de leden zal worden aangeboden.

Nabetaling

Het bestuur zal daarbij voorstellen het grootste gedeelte van het resultaat na belastingen aan de leden uit te keren. Dit zal resulteren in een nabetaling van 7,20 euro (excl. BTW) per ton op afgenomen mengvoeders en KAS-meststoffen. In maart 2010 hebben de leden hierop al een voorschot uitbetaald gekregen van € 4,00 per ton.
De Samenwerking heeft 726 leden (vorig jaar 671) en heeft haar werkgebied in het groene weidegebied van Holland en de ruime regio rond de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback