Ga naar hoofdinhoud

Recordafzet en -omzet bij ForFarmers

ForFarmers Group heeft in 2010 een recordafzet gerealiseerd van 2,4 miljoen ton mengvoeders. De omzet steeg, mede door consolidatie van deelnemingen, naar een recordhoogte van 4,2 miljard euro. De winst in 2010 bedroeg ruim 40 miljoen euro.

Winst

In 2010 heeft ForFarmers een nettoresultaat gerealiseerd van 40,5 miljoen door de goede resultaten op de kernactiviteiten, met name gerealiseerd door een goede inkooppositie, een goed resultaat uit deelnemingen, waaronder het aandeel in het nettoresultaat van Cefetra
van ruim 12 miljoen euro en boekwinsten zoals op de verkoop van participatiebewijzen Koninklijke Cebeco Groep. Het resultaat in 2010 exclusief bijzondere boekwinsten bedraagt 32 miljoen euro, tegenover 34,1 miljoen euro in 2009.

Omzet

De omzet is in 2010 tot € 4,2 miljard gestegen. In 2009 bedroeg de omzet nog € 1,9 miljard, waarmee de omzet dus met 113% is gestegen. De stijging van de omzet komt met name door een stijging van de afzet van agrarische grondstoffen bij Cefetra, daarnaast door hogere verkoopprijzen vanwege het doorberekenen van de prijsstijging van de agrarische grondstoffen en door de stijging van de afzet van mengvoeders. De gestegen afzet mengvoeders wordt mede veroorzaakt door de klantenwinst en klantentrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback