Ga naar hoofdinhoud

ReSteel en Jansen en Heuning winnen ProcesInnovatiePrijs

ReSteel International en Machinefabriek Jansen & Heuning hebben de Proces Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Dit maakte de jury bekend tijdens de vakbeurs Industrial Processing, 5 tot en met 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht, en onderdeel van de Industriële Week.

Winnaars

ReSteel International won de vakprijs met hun schrootscheidingsmachine en Machinefabriek Jansen & Heuning won de publieksprijs met het geautomatiseerde FIBC concept. De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions.

Jury

Juryvoorzitter Jan van den Broek: "In een wereld met steeds schaarser wordende metalen is de inmiddels gepatenteerde milieutechnologie van Resteel International ‘Fit for the Future' en de terechte winnaar." De innovatieve techniek die is verwerkt in de schrootscheidingsmachine is levensvatbaar gebleken en is volgens de jury een stimulans voor het milieu. "Het FIBC concept van Machinefabriek Jansen & Heuning is daarnaast een terechte winnaar van de publieksprijs. We hopen dan ook dat het winnen van deze prijs een stimulans is om meer aandacht te generen voor het werkende prototype."
Petra Smits van ReSteel International vindt dat het winnen van de prijs een blijk van waardering is voor een bestaand en werkend idee. "Daarnaast is het een stimulans om te werken aan de doorontwikkeling van de machine." Jur Lommerts van Machinefabriek Jansen & Heuning ziet dat geautomatiseerde FIBC in opkomst is. "We hopen dat de relatieve onbekendheid van het product hiermee is doorbroken. Het winnen van de prijs zien wij als een aanjager en op de lange termijn willen wij hier profijt van hebben."

Proces Innovatie Prijs

De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions. Zowel Nederlandse als Belgische bedrijven konden zich voor de prijsvraag inschrijven, die mede wordt ondersteund door Vakblad Bulk. De Proces Innovatie Prijs (PIP) bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt de nominaties vast en bepaalt wie van deze de winnaar is van de Vakprijs. Het publiek kon middels een stemming op het internet bepalen welke genomineerde de Publieksprijs in ontvangst zal nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback