Ga naar hoofdinhoud

Retail erkent GMP+ FSA scheme via Global GAP

Global GAP erkent het GMP+ FSA scheme als standaard voor veilige voeders. De erkenning is een nieuwe impuls voor de wereldwijde deelname aan het GMP+ FSA scheme.

Erkenning

De erkenning houdt in dat veehouderijen die certificatie willen volgens de wereldwijde eisen van de Integrated Farm Assurance standard (IFA) van Global GAP, voer mogen afnemen van GMP+ gecertificeerde diervoederbedrijven.

GMP+

Het GMP+ FSA scheme is een van de drie standaarden voor fabrikanten van diervoeder die erkenning kregen van de retail. Anders dan de andere twee heeft het GMP+ FSA scheme een wereldwijde spreiding. Ook dekt het GMP+ FSA scheme de hele diervoederketen af. De erkenning door Global GAP is een extra argument voor veehouders om te kiezen voor een GMP+ gecertificeerde voerleverancier.

Global GAP

Steeds vaker vertalen supermarkten wensen van consumenten in voorwaarden aan hun leveranciers. Zo wil de retail wereldwijd één norm voor goede agrarische praktijk. Global GAP is het schema met voorwaarden die ook betrekking hebben op schakels vóór de boerderij, zoals leveranciers van zaad en diervoeders. Certificatie voor Global GAP gebeurt door ruim 100 certificatie-instellingen in meer dan 100 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback