Ga naar hoofdinhoud

RFID biedt kansen voor Logistiek en de Agrosector

RFID biedt volop kansen voor mkb-bedrijven in de de Logistiek en Agrosector . De MKB-bedrijven maken daar alleen nog veel te weinig gebruik van. Dat was de conclusie van het op 5 november gehouden symposium ‘RFID toepassingen in de Logistiek en Agrosector' dat plaatsvond bij Fontys International Campus Venlo.

Tijdens dit symposium werden de laatste ontwikkelingen op het gebied van het toepassen van RFID in de Logistiek en de Agrosector gepresenteerd. Meer dan honderd deelnemers kwamen op het symposium af, waaruit blijkt dat het onderwerp in de sector zeer aanspreekt.

Het symposium werd in samenwerking met Syntens en Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) georganiseerd door het RFID Kenniscentrum van Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek Venlo.

RFID (Radio Frequency Identification) is een nieuw informatiesysteem, dat gebruik maakt van kleine informatiechips, die onzichtbaar verwerkt worden in producten. Grote detailhandelconcerns zullen dit systeem op wereldschaal gaan invoeren. Dit heeft grote gevolgen voor met name producenten en logistieke dienstverleners, die hierin mee zullen moeten. Met RFID worden producten heel gemakkelijk traceerbaar, waardoor bijvoorbeeld een terughaalactie een fluitje van een cent wordt.

Doordat de voordelen van het toepassen van RFID in steeds meer gevallen opwegen tegen de nadelen, zien we de RFID chip in steeds meer omgevingen zijn intrede doen. "Niet zelden zijn dit echter grotere organisaties die toeleverende bedrijven of logistieke dienstverleners de nieuwe procesgang opleggen. Ook MKB-bedrijven zouden zich meer bewust moeten worden van de gevolgen en de kansen die RFID voor hen biedt", aldus Wim Heldens, innovatieadviseur bij Syntens.

RFID Kenniscentrum
Om te voorkomen om verrast te worden door ontwikkelingen is je oriënteren op de mogelijkheden en de vertaalslag maken naar je eigen bedrijfsvoering een eerste stap voor MKB ondernemers. Het RFID Kenniscentrum in Venlo biedt daarin vele mogelijkheden die ze ook op haar website toont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback