Ga naar hoofdinhoud

Rijnvallei wordt nieuwe toetreder van VoederWaarde.nl

Het bestuur heeft besloten dat vanaf januari 2011 VoederWaarde.nl open is voor nieuwe toetreders. Intussen is het bestuur verheugd dat Rijnvallei Diervoeder heeft aangegeven te willen toetreden tot VoederWaarde.nl. Rijnvallei zal per 1 jan 2011 toetreden.

Voederwaarde.nl

In januari 2010 is door NVV, NVP en LTO en acht mengvoerbedrijven het project VoederWaarde.nl gestart. In dit project wordt aan de aan de afnemer van het voer beloofd dat de berekende voederwaarde wordt gegarandeerd; de veehouder altijd de actuele voersamenstelling kan inzien; het mengvoerbedrijf werkt met een eigen controle via analyse van grondstoffen en voermonsters; de voeranalyses moeten overeenkomen met de berekende waarden; door onafhankelijke audits van SQC (Schothorst) op de eisen van VoederWaarde.nl wordt gecontroleerd; bij niet voldoen aan de voorwaarden sancties volgen.

Eerste jaar

Tot nu toe verloopt het project succesvol en volgens planning. Op dit moment zijn alle deelnemende mengvoerbedrijven een keer door een externe controleur (SQC) beoordeeld op de benodigde werkwijze om te kunnen voldoen aan VoederWaarde.nl. In het eerste jaar moeten de bedrijven minimaal een score halen van ruim voldoende.

Nieuwe toetreders

Het bestuur heeft intussen besloten dat vanaf januari 2011 VoederWaarde.nl open is voor nieuwe toetreders. Deze bedrijven moeten uiteraard aan de voorwaarden voor deelname voldoen. Intussen is het bestuur verheugd dat Rijnvallei Diervoeder heeft aangegeven te willen toetreden tot VoederWaarde.nl. Rijnvallei zal per 1 jan 2011 toetreden. Intussen zijn ook met anderen gesprekken gestart en de verwachting is dat de komende tijd meerdere mengvoerbedrijven zullen toetreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback