Ga naar hoofdinhoud

Rodebietconcentraat voor wedstrijddieren

Yountos brengt rodebietconcentraat voor wedstrijddieren op de Nederlandse markt. Volgens het bedrijf bevatten rode bieten veel antioxidanten en kankerbijstrijdende stoffen. Daarnaast is rode biet een bron van foliumzuur en rijk aan kalium, waardoor het goed is voor hart- en bloedvaten. Daarnaast heeft het een positief effect op het uithoudingsvermogen, blijkt uit diverse onderzoeken die opvraagbaar zijn bij Yountos.

Toepassing bij wedstrijddieren

RedNite is niet alleen geschikt voor humane consumptie, maar bevordert ook de prestaties van (wedstrijd)dieren. “Denk hierbij aan paarden en duiven die wedstrijden vliegen. Momenteel wordt RedNite getest op endurancepaarden”, laat Chantal de Jonge-de Baaij van Yountos weten.
“De toegevoegde waarde zit hem erin dat dieren verder komen én langer door kunnen, wat betekent dat er dus meer wordt gepresteerd. Het is dan ook een ingrediënt dat als voorbereiding op wedstrijden moet worden genomen. De nitraat in rode biet zorgt ervoor dat er meer bloed richting de spieren gaat. Op het moment dat verzuring van de spieren optreedt, zorgt RedNite ervoor dat er minder zuurstofopname nodig is, en er dus beter kan worden gepresteerd.

Het rodebietconcentraat RedNite is geproduceerd van 100 procent natuurlijke rode biet, bevat meer dan 10 procent antioxidanten en vijf keer meer nitraat dan rodebietensap. Het nitraatgehalte is gestandaardiseerd op 1,5 procent, zodat exact bekend is hoeveel nitraat wordt ingenomen. Daarnaast is RedNite vrij van zware metalen, allergenen, weekmakers en is het niet genetisch gemanipuleerd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback