Ga naar hoofdinhoud

Ronald van de Ven nieuwe directeur Voergroep Zuid

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wordt Ronald van de Ven (59) per 1 juli 2021 de nieuwe algemeen directeur van Voergroep Zuid. Hiermee haalt de coöperatie een ervaren bestuurder in huis met veel ervaring in de mengvoerbranche.

Op dit moment wordt de functie ad interim ingevuld door Roel Driessen, die daarnaast directeur is van de business units Financiële Dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail.

Van de Ven gaat leiding geven aan Topholding Voergroep Zuid, met daarin de drie business units: Voer & Grondstoffen, Financiële dienstverlening en Retail. Tot 1 maart was Van de Ven in dienst bij Agrifirm, waar hij tot november 2020 de functie van directeur Noordwest-Europa bekleedde.

Transfer

Van de Ven werkte eerder als operationeel directeur bij ForFarmers en vervulde diverse directiefuncties bij Hendrix UTD (Nutreco). De transfer van Agrifirm naar Voergroep Zuid vindt plaats in goed wederzijds overleg.

Voorzitter Geert van Bussel is blij met het voorgenomen besluit om Ronald van de Ven te benoemen tot nieuwe algemeen directeur. “Deze kandidaat weet haarfijn hoe de mengvoerbranche in elkaar zit en welke uitdagingen ons als coöperatie de komende jaren te wachten staan. Bovendien heeft hij veel ervaring met het coöperatieve bestuursmodel. Namens onze leden wens ik Ronald veel succes in zijn nieuwe functie bij onze mooie coöperatie.”

Groei

Als het aan Van de Ven ligt, gaat hij in juli vol energie aan de slag om samen met zijn nieuwe collega’s van Voergroep Zuid de coöperatie verder uit te bouwen. “Voergroep Zuid is qua afzet uitgegroeid tot het vierde mengvoerbedrijf van Nederland en heeft de afgelopen jaren in Zuid-Nederland en Noord-België een stevige marktpositie opgebouwd. Dat is een mooie basis voor verdere groei. Daar ga ik samen met het team graag invulling aan geven.”

Lees ook: Vertrek Agrifirm-directeur Ronald van de Ven

Eén reactie op “Ronald van de Ven nieuwe directeur Voergroep Zuid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback