Ga naar hoofdinhoud

Ruimere interpretatie ggo’s in diervoer

Staatssecretaris Bleker wil dat het tolerantieniveau van 0,1 procent sporen van genetisch gemodificeerde organismen niet alleen voor grondstoffen voor diervoeders gaat gelden, maar ook voor grondstoffen die in levensmiddelen worden verwerkt.

Algemene clausule

Daarnaast wil de staatssecretaris dat er een algemene clausule wordt opgenomen voor commercieel uitgefaseerde genetisch gemodificeerde organismen. De reikwijdte van het voorstel zou bovendien alle genetisch gemodificeerde organismen moeten betreffen die in een derde land zijn toegelaten op grond van een risicobeoordeling die gelijkwaardig is aan de beoordeling die in de Europese Unie wordt toegepast.

Reactie voorstel EC

Op 11 januari heeft staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie – mede namens minister Schippers van VWS – in een brief aan de Tweede Kamer gereageerd op het voorstel van de Europese Commissie dat een technische oplossing moet bieden voor importen waarin sporen van genetisch gemodificeerde organismen aanwezig zijn die nog niet in de Europese Unie zijn toegelaten.

Volgende vergadering

De verwachting is dat de lidstaten van de Europese Unie in de volgende vergadering van de sectie genetisch gemodificeerde organismen van het permanent comite voor de voedselveiligheid en dierziekten op 8 of 9 februari over het voorstel van de Europese Commissie zullen stemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback