Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Agrifirm en LTO Academie

Bestuursvoorzitter Arian Kamp van Agrifirm en ZLTO-directeur Kathleen Goense bekrachtigen de samenwerking.

“Het opleiden van mensen is investeren in de toekomst. En dat is bikkelhard nodig.” Dat is volgens Arian Kamp, bestuursvoorzitter van Coöperatie Koninklijke Agrifirm, een belangrijk doel van de samenwerking van Agrifirm met LTO Academie.

ZLTO-directeur Kathleen Goense zette deze week namens LTO haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Namens Agrifirm was bestuursvoorzitter Arian Kamp aanwezig om de samenwerking te ondertekenen.

Ontwikkeling

Agrifirm geeft naar eigen zeggen haar bestuurlijk kader de kans om zich verder te ontwikkelen met het opleidingsaanbod van de LTO Academie en is daarnaast inhoudelijk gesprekspartner over mogelijke leertrajecten. “We gaan deze verbinding aan om elkaar te versterken en meer kracht te ontwikkelen op bestuurlijk vlak”, zegt Kamp.

“Later zullen wellicht ook medewerkers van Agrifirm het opleidingsaanbod van de LTO Academie gaan volgen. Dat staat, naast zelfontplooiing, ook ten dienste van de verbinding met de maatschappij. Medewerkers kunnen dat dan, in navolging van onze bestuurders, ook uitdragen.”

Jongerenraad

Kamp noemt het belangrijk om te investeren in het opleiden van bestuurders en medewerkers. “Je leidt mensen op voor de toekomst. Daarom investeren we ook al jaren in het professionaliseren van de Agrifirm Jongerenraad. Hoe meer je daarin investeert, des te meer krijg je er voor terug. De Jongerenraad geeft ons inhoudelijke feedback en input waar onze Ledenraad en wij als bestuur ook echt iets mee moeten. Dat is heus niet vrijblijvend en dat is alleen maar goed.”

Expertise

Carmen van Dam, coördinator bij LTO Academie, vindt de samenwerking een logische stap. “LTO Academie heeft als onderscheidend kenmerk dat we een door en door agrarische partij zijn. We zijn letterlijk en figuurlijk met hart en ziel verbonden met de sector en onze trainingen sluiten stuk voor stuk aan op de specifieke agrarische context. We zijn blij dat Agrifirm onze expertise herkent en zich als agrarische coöperatie met ons wil verbinden.”

Lees ook: Goede jaarcijfers Agrifirm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback