Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Agruniek en WMU

Met ingang van 1 mei neemt Agruniek de mengvoederactiviteiten van de WMU uit Winterswijk over. De fabriek blijft in eigendom van de WMU. Agruniek neemt wel de machines en installaties over. De fabriek zal worden ingezet voor de productie van mengvoeders, zodat per vestiging optimaal kan worden geproduceerd. De heer Navis, eigenaar van de WMU, zal verbonden blijven aan het bedrijf en zal naast de algehele coördinatie in Winterswijk specifiek de verantwoordelijkheid betreffende de verkoop van pluimveevoer op zich nemen. De overige activiteiten zullen door Agruniek worden verzorgd.

Efficiency

Deze samenwerking is mede tot stand gekomen doordat beide partijen al een paar jaar samen optrekken in Gelreko, waar de biologische mengvoertak in onder is gebracht. Na intensief overleg in de afgelopen maanden is gezocht naar een samenwerking waarbij beide bedrijven elkaar kunnen versterken en de efficiency middels kostenbesparingen kan worden verhoogd. Beide bedrijven hebben de doelstelling de agrarische sector in Oost-Nederland verder te versterken en haar marktaandeel op de Duitse mengvoermarkt verder uit te bouwen.

Voordelen

Doordat de regionale werkgebieden nauw op elkaar aansluiten leidt de bundeling van activiteiten, zoals inkoop, aanvoer grondstoffen, verkoop, planning en transport van het gereed product tot aanzienlijke voordelen.
Gezamenlijk ontstaat een onderneming met een jaaromzet van € 50 miljoen en een afzet van diervoeders op jaarbasis van meer dan 200.000 ton. Agruniek heeft de laatste 5 jaar een sterke autonome groei van 50 procent weten te verwezenlijken waardoor haar productiecapaciteit maximaal wordt benut. De innovatieve ontwikkeling van het OptiFit-voerconcept op basis van CCM is daarbij van grote betekenis geweest.
Beide bedrijven vertrouwen erop dat bovengenoemde samenwerking tot wederzijds voordeel zal leiden, zodat hun klanten en prospects nog beter bediend kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback