Ga naar hoofdinhoud

SensOor met koeherkenning

Agis Automatisering heeft een nieuw model SensOor ontwikkeld dat kan worden gecombineerd met koeherkenning en eenvoudig verwisselbaar is. Ook de software is vernieuwd. Er is een optie MultiView toegevoegd. De veehouder kan een voerleverancier machtigen om mee te kijken naar het vreet- en herkauwgedrag, de gezondheid van de koeien en hierop zijn rantsoen afstemmen.

SensOor

De SensOor is een ingegoten chip die wordt bevestigd aan het elektronische oormerk van Allflex. Het CowManager SensOor-systeem bestaat uit drie modules: vruchtbaarheid, gezondheid en voeding. De modules zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Melding

Voor het doorsturen van de gegevens van de SensOor van de koe wordt een antenne op de computer aangesloten. In het softwareprogramma CowManager wordt direct een alert getoond bij afwijking van het gedrag van de koe. De veehouder krijgt een tocht of ziekte melding op eigen pc, tablet of via een gratis App op zijn Smartphone.

MultiView

Naast de modules Vruchtbaarheid (tocht), Gezondheid (ziektes zoals mastitis, scherp-in, baarmoederontsteking, ecoli, enz) en Voeding (vreten en herkauwen, drogestof-opname) kan de melkveehouder via de optie MultiView, ook een adviseur of externe deskundige van het melkveebedrijf laten meekijken naar de resultaten van de koeien. Hiermee kan bijvoorbeeld een op maat rantsoen worden samengesteld en gevolgd. Indien de veehouder belt vanwege een zieke koe kan de dierenarts via MultiView het verloop van de temperatuur en gedrag zien, waardoor er een betere diagnose kan worden gesteld. Dit kan leiden tot minder antibiotica en een sneller herstel van de koe.

Beurzen

Agis laat op de beurzen in Gorinchem (stand 137) en Assen (stand 179) de werking van het Agis CowManager SensOor systeem realtime zien op een bedrijf van een van hun veehouders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback