Ga naar hoofdinhoud

Sjoukje Heimovaara bestuursvoorzitter WUR

Foto: WUR

Sjoukje Heimovaara is per 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Zij is momenteel algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group binnen WUR. Heimovaara volgt bestuursvoorzitter Louise O. Fresco op die tot 1 juli deze functie vervult en na 8 jaar afscheid zal nemen van WUR.

“De raad van toezicht is blij met Sjoukje Heimovaara als onze nieuwe bestuursvoorzitter. Zij heeft een duidelijke passie voor WUR, een heldere visie en is een open en verbindende persoonlijkheid”, zegt voorzitter van de raad van toezicht WUR, Jeroen Dijsselbloem op de website van Wageningen University & Research.

“Haar enthousiasme voor WUR straalt zij in alles uit. Ze staat voor de maatschappelijke betekenis die wij kunnen en willen hebben, en ook voor een onafhankelijke en kritische academische opstelling in een dynamisch veld, waarin de komende jaren grote doorbraken nodig zijn.”

Ervaring

Dr Ir Sjoukje Heimovaara (1965) studeerde plantenveredeling aan Wageningen University. Na haar afstuderen werkte zij voor TNO en promoveerde in die tijd in de celbiologie (1995) aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2003 tot 2019 was zij werkzaam bij Royal Van Zanten als directeur R&D en later als CEO.

In maart 2020 is Heimovaara bij WUR gestart als algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group. “Ik heb de overtuiging dat in mijn rol als bestuursvoorzitter luisteren belangrijk is. Ik zal bij mijn aantreden dan ook veel tijd en aandacht besteden aan gesprekken met medewerkers, studenten en onze partners.”

Raad van bestuur

Heimovaara zal vanaf 1 juli samen met rector Arthur Mol (in 2019 herbenoemd voor een tweede termijn) en Rens Buchwaldt (in 2021 herbenoemd) de raad van bestuur WUR vormen.

Lees ook: WUR onderzoekt reststromen voor insectenkweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback