Ga naar hoofdinhoud

Split Feeding concept voor biologische pluimveesector

Foto: Reudink

Reudink lanceert het concept Split Feeding voor de biologische pluimveesector. Het toepassen van Split Feeding bij biologische leghennen draagt bij aan meer sorteerbare eieren, lagere voerkosten en minder uitstoot van mineralen. Dat blijkt uit onderzoek en de eerste resultaten van Reudink-klanten.

Volgens Reudink resulteert dit in een extra voerwinst van 1 euro per hen voor de biologische pluimveehouder.

Split Feeding is een duurzame en efficiënte manier van voeren gericht op de behoefte van de hen in de verschillende fasen van de cyclus van de vorming van het ei. De hennen krijgen dagelijks twee verschillende soorten voer.

Ochtend en middag

Het ochtendvoer is gericht op de vorming van de ei-inhoud en daarom rijker in energie, eiwit en fosfor. Het middagvoer is gericht op de vorming van de eischaal en daarmee rijker in calcium. Daarnaast worden nutriënten en mineralen efficiënter benut met als gevolg gezonde leghennen en een lagere mineralenuitstoot.

Vanwege de behoefte om verder te ontwikkelen in duurzaamheid is dit bewezen concept nu ook beschikbaar voor biologische pluimveehouders.

Resultaten

De verbetering in resultaten blijkt uit proeven van Trouw Nutrition. Het afgelopen jaar hebben diverse Reudink-klanten het Split Feeding-concept met succes in de praktijk ingezet en is het concept verder doorontwikkeld op basis van de opgedane ervaringen.

Pluimveehouders zien dit terug in een hoger percentage eerste soort eieren door verbeterde schaalsterkte. Dit betekent meer sorteerbare, verkoopbare eieren, een betere voerbenutting, 1 euro hogere voerwinst per hen en drogere mest.

Lees ook: Reudink investeert in extra zeeftechniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback