Ga naar hoofdinhoud

Start inschrijving Herman Wijffels Innovatieprijs 2011

Rabobank roept voor de tiende keer ondernemers, starters of studenten op zich in te schrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Zij die een idee of concept hebben voor innovatieve producten en/of diensten die bijdragen aan een duurzame toekomst kunnen meedingen naar deze prijs.

Aanmelding

De aanmelding start op 1 februari en sluit op 1 april 2011 en staat open voor iedereen. In totaal bedraagt het prijzengeld €122.500 euro.

Duurzame innovaties

Bestuursvoorzitter Rabobank Nederland Piet Moerland: "Duurzame innovaties zijn niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de business, voor onze economie. Met de Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert de Rabobank lokaal ondernemerschap. Voormalige winnaars en genomineerden zijn het bewijs van het feit dat duurzaam innoveren business is: velen zijn succesvol ondernemer of hard op weg dat te worden."

Prijzen

De Herman Wijffels Innovatieprijs telt vier geldprijzen waarmee de winnaars hun innovaties (verder) kunnen verwezenlijken. De winnaar van de Wijffelsprijs ontvangt €50.000. Naast deze hoofdprijs bedraagt de tweede prijs €37.500 en de derde prijs €25.000. Ook is er een aanmoedigingsprijs van €10.000. De Herman Wijffels Innovatieprijs zorgt er ook voor dat ondernemers meer bekendheid krijgen voor hun product of dienst in Nederland én daarbuiten. Naast de geldprijzen is dit minstens zo belangrijk.

Criteria

In de tien jaar dat de prijs bestaat is niet alleen het aantal inzendingen fors toegenomen, maar ook de kwaliteit steeds hoger geworden. De deelnemers vertegenwoordigen alle branches en sectoren in Nederland. Voor de genomineerde vindingen geldt dat mens, milieu en de Nederlandse economie er veel baat bij kan hebben. De inzendingen worden beoordeeld op vier criteria: innovatief vermogen, duurzaamheid, sociaal-maatschappelijke relevantie, klantfocus en rentabiliteitsverwachting. De nominaties worden in de loop van september 2011 bekend gemaakt.

Doel

In 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de toenmalige hoofddirectie van Rabobank Nederland. Ter gelegenheid daarvan is het Herman Wijffels Fonds opgericht. Het doel van het fonds is 'het verlenen van financiële steun en eventueel andere vormen van ondersteuning aan initiatieven die het coöperatieve en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap bevorderen'. Sinds 2002 wordt de Herman Wijffels Innovatieprijs jaarlijks uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback