Ga naar hoofdinhoud

Start nieuwe ministerie van Landbouw

Het nieuwe ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EZL&I) heeft als opdracht een bijdrage te leveren aan een economisch toonaangevend Nederland met een landbouw- en voedselsector van wereldformaat.

Nieuwe ministerie

Minister van EZL&I is Maxime Verhagen. Henk Bleker is staatssecretaris van het nieuwe ministerie. Zij zijn daarmee de opvolgers van minister Van der Hoeven van EZ en minister Verburg van LNV.
Het nieuwe ministerie van EZL&I wil staan voor:
-Een concurrerend ondernemingsklimaat. Bijvoorbeeld door minder en betere regels en een ondernemend fiscaal beleid.
-Gericht beleid voor innovatie en ondernemerschap, zodat bedrijven gesteund worden daar waar dat echt nodig is.
-Behouden en versterken van de koppositie op het gebied van landbouw, tuinbouw en visserij door innovatie, verduurzaming en nieuw ondernemerschap.
-Ondersteuning bij ondernemen over de grens. Bijvoorbeeld door economische diplomatie en hulp van ambassades en consulaten.
-Energie die schoon is en zeker blijft stromen.
-Een realistisch natuurbeleid met meer zeggenschap voor de provincies.

Verhagen

Maxime Verhagen was van 1994 tot 2007 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Hij was onder andere woordvoerder asielbeleid, buitenlandse zaken en Europese zaken. Vanaf 2002 was hij fractievoorzitter voor het CDA. In februari 2007 werd hij benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken in het vierde kabinet-Balkenende. Na de verkiezingen van juni 2010 werd hij weer lid van de Tweede Kamer en fractievoorzitter van het CDA. Verhagen is naast minister van EZL&I ook viceminister-president in het kabinet Rutte-Verhagen.

Bleker

Henk Bleker werd in 1999 lid van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Als gedeputeerde is hij tot 2009 belast met portefeuilles als zorg, verkeer, landbouw, natuur en bestuurlijke organisatie. Na zijn vertrek als gedeputeerde werd hij in 2009 directeur bij de regionale omroep RTV Noord. Van 2001 tot 2010 is Bleker lid van het dagelijks bestuur van het CDA. Hij was vanaf juni 2010 tot oktober 2010 waarnemend voorzitter van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback