Ga naar hoofdinhoud

Strategische samenwerking Cargill en Fuite

Cargill en Fuite gaan gezamenlijk een nieuwe fabriek bouwen in Hasselt.

Cargill gaat een strategische samenwerking aan met voerproducent Fuite Groep in Genemuiden. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Erfpacht

Aanleiding voor de samenwerking tussen Cargill en Fuite is het feit dat de erfpacht van de Cargill productielocatie in Katendrecht (Rotterdam) verloopt. De gemeente Rotterdam stelt dat deze locatie niet langer geschikt is voor voerproductie. Gevolg is dat de erfpacht niet wordt verlengd. Dit betekent dat Cargill eind 2024 de productie op de huidige locatie moet beëindigen.

Belang

Rotterdam is een belangrijke productielocatie voor Cargill. Hier worden de Provimi-producten gemaakt. Provimi werd in de jaren 30 opgericht door Harry Bonda. In 1956 realiseerde Provimi de fabriek in Rotterdam. Dit vormde de basis voor de wereldwijde bekendheid van Provimi en diens producten. Sinds 2011 is Provimi onderdeel van Cargill.

Nederland

Cargill wil de klanten vanuit Nederland blijven bedienen. Om dit ook na 2024 te garanderen, is het internationale voerconcern een strategische samenwerking aangegaan met het familiebedrijf Fuite in Genemuiden. Deze samenwerking combineert de hoogwaardige productiefaciliteiten van Fuite met de hoogwaardige producten van Provimi/Cargill, volgens beide partners.

Nieuwe fabriek

Als onderdeel van de voorgenomen samenwerking bouwt Fuite Groep een nieuwe fabriek. Dit gebeurt in samenwerking met Cargill. De nieuwe fabriek richt zich op de productie van premixen, concentraten en jongdiervoeders. Bij de ontwikkeling van de fabriek werken de beide bedrijven nauw samen. Doel is om het volledige productportfolio van Provimi ook na 2024 te leveren.

De nieuwe fabriek komt in Hasselt (Overijssel) en is naar verwachting in 2024 volledig operationeel. Zodra dat het geval is, verplaatst Cargill de productie van Rotterdam naar Hasselt. Tot die tijd blijven alle bedrijfsactiviteiten in Rotterdam. Waar nodig zal Cargill in overleg treden met sociale partners en de eigen ondernemingsraad over het voornemen de productie te verplaatsen.

Lees ook: Nieuwe transportbrug Fuite

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback