Ga naar hoofdinhoud

Studenten diervoeding ontvangen BSD-studiebeurs van bedrijfsleven

In 2022 ontvingen 13 studenten de BSD-beurs

13 studenten diervoeding – waarvan 3 hbo-studenten – ontvingen woensdagavond aan het eind van de discussieavond ‘Future feed’ van Studentenvereniging De Veetelers een studiebeurs van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

Feestelijke uitreiking

Ook dit jaar was er weer een feestelijke uitreiking. Dit keer in samenwerking met de studentenvereniging De Veetelers. De uitreiking was na de discussieavond, met als onderwerp ‘Future feed’ op 19 oktober in het Forum-gebouw van Wageningen Universiteit. De studenten werden die avond geïnspireerd met kennis en verhalen over het verleden van de sector en hoe de sprekers de toekomst zien voor de jonge professionals. De studenten ontvangen een mooie bos bloemen én jaarabonnement van het magazine De Molenaar. Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding.

Voorzitter Henk Flipsen: “Deze groep van 13 studenten in dit studiejaar kunnen zich weer voegen bij het illustere gezelschap van 176 young feed professionals die de afgelopen jaren een feed community zijn gaan vormen. Dat is erg belangrijk voor onze sector en deze studenten vormen een selecte groep met prachtige carrièrekansen in onze uitdagende diervoedersector”

BSD-studiebeurs voor hbo-studenten

Stichting BSD heeft dit jaar ook studiebeurzen uitgereikt aan 3 hbo-studenten. De BSD-studiebeurs (hbo) bestaat uit een bedrag van maximaal €1000,- die besteed mag worden aan diervoedinggerelateerde activiteiten. De stichting hoopt de komende jaren meer hbo-studenten te enthousiasmeren voor de diervoedersector en meer hbo-studenten aan te trekken voor een BSD-studiebeurs.

BSD-studiebeurs

Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daarbovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die tot verdieping leiden.

Bestuurslid Nico de Vos: “De studenten die we dit jaar gesproken hebben, realiseren zich dat de huidige veehouderij in Nederland onder het vergrootglas ligt. Ze realiseren zich dat we in Nederland vaak een voorbeeldfunctie hebben gehad voor de wereld, maar dat zeker in Nederland gevraagd wordt naar een andere kijk. Door de BSD-studiebeurs hopen we hen meer inzicht en mogelijkheden te geven om te komen tot oplossingen en kansen.”

Toekomstbestendige diervoedersector

De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen.

Stichting BSD zoekt sponsoren en vrienden van de stichting

Wilt u als bedrijf, vereniging of organisatie bijdragen als sponsor? Heel graag! U helpt de Stichting BSD met uw financiële bijdrage om hun missie te bereiken. Daarnaast kan u ook vriend van de Stichting worden doormiddel van bijdragen in goederen en/of diensten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op via info@stichtingbsd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback