Ga naar hoofdinhoud

Sybren Attema terug in bestuur FrieslandCampina

Sybren Attema is de beoogd voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina. (foto: FrieslandCampina)

Sybren Attema is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Attema stond ruim tien jaar geleden aan de basis van de vorming van de coöperatie.

Onrust

In de organisatie en met name de coöperatie FrieslandCampina is het al enige tijd onrustig. Voorzitter Erwin Wunnekink stapte al na drie maanden op. Sindsdien zijn er volgens vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen veel gesprekken gevoerd. “Zowel onderling, als met de ledenraad en de raad van commissarissen”, vertelt Addink. Uit deze gesprekken is een duidelijke opdracht voortgekomen.

Opdracht

De ledenraad vindt dat het bestuur moet zorgen voor leiderschap, rust en stabiliteit in de coöperatie. Tegelijkertijd moet de onderneming op volle kracht kunnen opereren. Volgens Addink beschikt Attema over het juiste profiel om aan die doelstellingen te voldoen. “Hij heeft kennis van de coöperatie en de onderneming en is een echte verbinder. Bovendien heeft hij in het verleden al laten zien dat hij kan samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken.”

Uitdagend

Attema geeft aan dat hij zich nog altijd betrokken voelt bij FrieslandCampina. “De sector, de coöperatie en de onderneming gaan een uitdagende tijd door. Ik ben gedreven om met de leden en het bestuur te bouwen aan de toekomst van FrieslandCampina”, aldus de beoogd voorzitter. Hij heeft er vertrouwen in dat dit mogelijk is, mede dankzij de steun en ervaring van het bestuur.

Verleden

Attema vervulde verschillende bestuursfuncties bij de rechtsvoorgangers van FrieslandCampina. Die legde hij na de fusie in 2010 neer. Hij trad toen in diens bij FrieslandCampina en werd regiomanager Dairy Development Programme Zuidoost-Azië. Die rol vervulde hij tot 2019.

Verkiezing

De ledenraad van FrieslandCampina stemt op 12 november over de voorgenomen benoeming van Attema als lid van het coöperatiebestuur. Als de leden instemmen met de voordracht, zal het bestuur hem aanwijzen als voorzitter. Addink-Berendsen blijft vicevoorzitter.

Leestip: Nutrifeed diervoeding onderdeel van Denkavit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback