Ga naar hoofdinhoud

Task Force Duurzame Palmolie officieel van start

Vandaag, 2 november, gaat de Task Force Duurzame Palmolie officieel van start en wordt het 'Manifest ter oprichting' aangeboden aan staatssecretaris Bleker van EL&I. Het manifest geeft de ambitie en de uitgangspunten van de Task Force weer.

Samenwerking

De Task Force Duurzame Palmolie wordt een samenwerkingsverband van de in Nederland gevestigde schakels in de palmolieketen; de raffinadeurs van palmolie, de verschillende sectoren die de palmolie verwerken en de retail die consumentenproducten aanbiedt waarin palmolie verwerkt is. Deze partijen gaan samenwerken aan het stimuleren van de productie en het gebruik van duurzaam geproduceerde palmolie. Gezamenlijk spreken zij de ambitie uit om er voor te zorgen dat uiterlijk eind 2015 alle voor de Nederlandse markt bestemde palmolie duurzaam is geproduceerd. Dit betekent dat de palmolie is gecertificeerd volgens de RSPO principes en criteria en dat de palmolie wordt verkregen volgens door de RSPO goedgekeurde handelssystemen.

Deelnemers

Deelnemers aan de task force verbinden zich aan deze ambitie. Deelnemers zijn brancheverenigingen uit de raffinage-industrie (Vernof), de levensmiddelenindustrie (FNLI, Vavi, VBZ, BNMF), de retail (CBL) en de diervoederindustrie (Nevedi). Met elkaar vertegenwoordigen zij een groot gedeelte van de markt. Het voorzitterschap en secretariaat van de Task Force Duurzame Palmolie wordt gevoerd door het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO), tevens deelnemer aan de task force.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback