Ga naar hoofdinhoud

Theo Spierings beoogd nieuwe directeur ForFarmers

Foto: ForFarmers

Theo Spierings is de beoogd opvolger van Chris Deen als algemeen directeur van ForFarmers. Bedoeling is dat Spierings begint op 1 januari 2023.

Spierings (58) heeft veel ervaring in de agrarische sector. Hij begon met een studie levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch en vulde deze aan met een MBA van Glasgow University.

Werkervaring

In 1986 startte hij zijn carrière bij Friesland Foods, waar hij later als CEO de fusie met Campina leidde. Van 2011 tot 2019 was Spierings directeur van Fonterra, de wereldspeler op het gebied van zuivel gevestigd in Nieuw Zeeland.

Sindsdien helpt hij bedrijven met transformatie en  duurzaam ondernemen. Hiertoe heeft hij The Purpose Factory opgericht, een adviesbureau dat zich vooral richt op het duurzaam transformeren van ondernemingen in de agrarische sector.

Kennis

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: “We zijn verheugd dat we Theo Spierings kunnen voordragen als CEO. Hij heeft een indrukwekkende, internationale ervaring in de zuivelindustrie en daarnaast een enorme drive en kennis om de agrarische sector te helpen om toekomstbestendig te zijn en tegelijkertijd verder te verduurzamen.”

Betrokkenheid

Spierings: “Ik heb me altijd zeer betrokken gevoeld bij de boeren en de agrarische sector en zeker op dit moment.”

“De agrarische sector is innovatief, vooruitstrevend en speelt een belangrijke rol in de voedselketen. Niet alleen in Nederland en Europa, maar zeker ook mondiaal. Het is van groot belang deze keten te optimaliseren en verder te verduurzamen.”

Lees ook: Directeur Chris Deen weg bij ForFarmers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback