Ga naar hoofdinhoud

TLR over dioxinebesmetting

TLR International Laboratories heeft de excuses aanvaard van mevrouw Francine van Rossem, directeur van TrusQ, voor feitelijk onjuiste berichtgeving over dioxine analyses. Onder meer het Agrarisch Dagblad had gesuggereerd dat door het ontbreken van een accreditatie voor dioxine analyses het laboratorium hiervoor niet geschikt zou zijn. In een interview met de krant had mevrouw van Rossem ten onrechte gesuggereerd dat TLR de accreditatie zou zijn kwijtgeraakt. Achteraf bleek dat zij zich op onjuiste informatie had gebaseerd. Zij heeft zich hiervoor nu verontschuldigd.

Accreditatie TLR

Het Agrarisch Dagblad kopte dinsdag 1 juni ‘Lab blijkt niet geaccrediteerd'. "Dit zijn we ook nooit geweest", vertelt directeur Harm Janssens. "Wel hopen we de accreditatie binnenkort te krijgen."
Of er getwijfeld kan worden aan de juistheid van het negatieve resultaat van de analyse van de partij mais uit Oekraine, staat nu ter discussie. "Naast ons hebben ook twee andere laboratoria monsters geanalyseerd. Die zijn tot dezelfde conclusie gekomen, namelijk dat er geen dioxinebesmetting was."Janssens merkt op dat het hier om innamenmonsters ging, oftewel monsters die tijdens belading van het schip zijn genomen. "Monsters die een positieve uitslag hadden, zoals bij sommige diervoederbedrijven is geconstateerd, zijn waarschijnlijk later tijdens transport genomen. De dioxinebesmetting moet dus later tijdens transport zijn opgetreden. Dat lijkt me de enig logische verklaring."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback