Ga naar hoofdinhoud

Toelating Bovaer in Brazilië en Chili

Bovaer is toegelaten in Chili en Brazilië.

Bovaer is door de autoriteiten van Brazilië en Chili toegelaten als middel in de strijd de methaauitstoot van rundvee terug te dringen. De beide landen zijn de eerste die het door DSM ontwikkelde additief toelaten voor commercieel gebruik.

Eerste continent

De autorisatie betreft gebruik bij vleesvee, melkvee, schapen en geiten. Volgens DSM is dit voor het bedrijf een belangrijke mijlpaal. Zuid-Amerika is het eerste continent waar het middel Bovaer mag worden toegepast om de methaanuitstoot van herkauwers te reduceren.

Bovaer-onderzoek

Aan de toelating in Brazilië en Chili ging onderzoek ter plaats vooraf bij zowel melk- als vleesvee. De Sao Paolo State University concludeerde op basis van door hen uitgevoerd onderzoek dat de emissiereductie tot wel 55 procent kan bedragen. “Dergelijke methaanreductie onderstreept de enorme potentie van Bovaer om bij te dragen aan duurzamere landbouw in Latijns Amerika”, aldus Mauricio Adade, directeur DSM Latijns Amerika. “We kijken er naar uit om samen met de agrarische sector in Chili en Brazilië hun koolstofvoetafdruk verder te verlagen.”

IPCC

Mark van Nieuwland, programmadirecteur bij DSM vult aan: “Het recente IPCC-klimaatrapport benadrukt dat snelle reductie van methaanemissie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verkleinen van de snelheid van klimaatverandering. Bovendien draagt het beperken van emissies bij aan een betere luchtkwaliteit. Landbouw en veehouderij erkennen deze inzichten en willen hieraan graag bijdragen. Wij zullen onze activiteiten rondom Bovaer geleidelijk opschalen, met nu speciale aandacht voor Brazilië en Chili.”

Lees ook: Bovaer naam DSM additief dat methaan reduceert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback