Ga naar hoofdinhoud

Tromp laat muur omtoveren tot kunstwerk (+ video)

Foto: Simon van der Woude

Wiebe Tromp, eigenaar van het Friese familiebedrijf Tromp in Leeuwarden, heeft opdracht gegeven om een 80-meter lange en bijna 4 meter hoge muur aan het Van Harinxmakanaal te voorzien van een kunstwerk. Het bedrijf van Wiebe Tromp levert onder andere premixen, mineralenmixen en likstenen.

Het is een bijzonder werk geworden, met de Friese koe als trots symbool voor gezonde dieren, passend in het Nederlandse landschap en met aandacht voor duurzame bedrijfsvoering. Het kunstwerk van de langste koe ooit in het Friese landschap is van ontwerper Ruud van Dijk en fotograaf Sunny Gardeur. Voor het kunstwerk stonden twee verschillende koeien model voor de kop en de kont. Het zijn twee ‘dames’ uit een kudde van 60 Fries-Hollandse zwartbonte koeien van de Ekoboerderij van de familie Arink in Lievelde.

Sinds oktober is de koe in volle glorie te bewonderen op de 80 meter lange muur aan het Van Harinxmakanaal. Passanten kunnen de QR-code scannen om op deze pagina alles te lezen over het kunstwerk. Het kunstwerk werd vrijdag onthuld door Henk Angenent, vlakbij de plek waar de voormalige boer in 1997 aan zijn glorieuze Elfstedentocht begon.

Kijk voor meer informatie op www.delangstekoe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback