Ga naar hoofdinhoud

Tweede module feed safety culture online

Foto: GMP+

De partners van het Collective Knowledge Program (CKP) zijn bezig met de ontwikkeling van een serie microlearning modules over feed safety culture. De tweede microlearning, met als thema ‘feed safety hazards’, is sinds 25 mei 2022 te vinden op de GMP+ Academy.

Deze module maakt (de invloed van het eigen gedrag op) de belangrijkste oorzaken van feed safety hazards inzichtelijk.

Basiskennis

Een microlearning module deelt op een laagdrempelige manier basiskennis over diervoederveiligheid. Bedrijven kunnen ze gebruiken als opfriscursus voor personeel of als training voor (nieuwe) medewerkers. De modules duren niet langer dan tien minuten, kunnen op elk moment en op de werkplek worden gevolgd en bevatten veel praktische voorbeelden.

Bewustwording

De microlearning modules zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de diervoederindustrie, van cultivatie tot verkoop. Het belangrijkste doel van de serie is bewustwording. De CKP-partners willen deelnemers leren wat het betekent om rekening te houden met diervoederveiligheid. Door verschillende oefeningen, cases en voorbeelden laten ze deelnemers reflecteren op hun handelen en worden ze geïnspireerd om bewust bij te dragen aan de feed safety culture van hun organisatie.

Hazards

Waar de eerste microlearning focust op de definitie en het belang van feed safety, gaat de tweede in op de oorzaken van feed safety hazards. Na het volgen van deze twee modules hebben deelnemers een beeld bij het concept ‘feed safety’.

Deze kennis komt volgens de CKP-partners goed van pas in de rest van de serie, waar ze onder andere leren over feed safety culture en feed safety rollen en verantwoordelijkheden binnen organisaties. De microlearning modules zijn beschikbaar in het Engels.

Samenwerking

Deze reeks microlearning modules wordt ontwikkeld in samenwerking met het de CKP-partners van de GMP+ Academy. Diervoederexperts van grote namen uit de industrie (AB Agri, De Heus, Trouw Nutrition en Veravis) combineren hun kennis en ervaring om zo informatie over feed safety culture te kunnen delen met de wereld.

Lees ook: GMP+ Academy breidt content uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback